Tramp najavio novo povećanje tarifa na kinesku robu

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavio novo povećanje tarifa na kinesku robu

VAŠINGTON – Američki predsjednik Donald Tramp najavio je da će naredne sedmice tarife na kinesku robu u vrijednosti od 200 milijardi dolara biti povećane sa 10 na 25 odsto. Tramp je napisao na “Tviteru” da je povećanje tarifa planirano za 10. maj. Očekuje se da će kineski zvaničnici doputovati na razgovore u Vašington dan ranije. Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je najavio da bi dodatnih 325 milijardi dolara vrijednosti kineske robe moglo uskoro da bude oporezovano stopom od 25 odsto, prenosi AP. Američki predsjednik i ranije je prijetio da će povećati tarife na kinesku robu, ali je to odgodio. Prošle godine, Trampova administracija uvela je carinu od 10 odsto na kinesku robu vrijednu 200 milijardi dolara, i 25 odsto na još 50 milijardi dolara. Srna Чланак Tramp najavio novo povećanje tarifa na kinesku robu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pad cijene nafte nakon Trumpove prijetnje Kini

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2019

NJUJORK, Globalna finansijska tržišta u ponedjeljak su oslabila nakon što je američki predsjednik Donald Trump neočekivano podigao pritisak na Kinu da postigne trgovinski sporazum usred pregovora, kazavši kako će ove sedmice povećati tarife SAD-a na kinesku robu. Tržište dionice, zbog kojih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.