Teslina fabrika u Kini dobija 1,4 milijardi dolara kredita od kineskih banaka

Izvor: B92, 23.Dec.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslina fabrika u Kini dobija 1,4 milijardi dolara kredita od kineskih banaka

Šangaj -- Američki proizvođač automobila dobiće za fabriku u Šangaju zajam od nekoliko kineskih banaka u ukupnom iznosu od 10 milijardi juana (1,4 milijarde dolara).

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, Rojters navodi da kredite daju Čajna konstrakšn banka (CCB), Poljoprivredna banka Kine (AgBank), Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) i Šangajska Pudong razvojna banka (SPDB).

Zajam je namenjen podršci poslovanju kompanije u Kini i kao doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pregovorima o starom dugu kompanije od 3,5 milijardi juana, piše Rojters.

Tesla je saopštila da planira proizvodnju hiljadu primeraka svog Modela 3 u šangajskoj fabrici. Ta fabrika je prvi Teslin proizvodni pogon izvan SAD i prva fabrika automobila u Kini koja je potpuno u stranom vlasništvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASK SE ZADUŽIO KOD KINEZA Za izgradnju fabrike automobila u Šangaju kredit od 1,4 milijarde dolara

Izvor: Blic, 23.Dec.2019

Američki proizvođač vozila Tesla, milijardera Ilona Maska, i grupa kineskih banaka dogovorili su kredit od 10 milijardi juana (oko 1,4 milijarde dolara) koji će kompanija koristiti u narednih pet godina za projekat gradnje fabrike automobila u Šangaju, potvrila su agenciji Rojters tri izvora.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.