Tedeski kupio Drogu Kolinsku

Izvor: Blic, 01.Jul.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tedeski kupio Drogu Kolinsku

Atlantik Grupa Emila Tedeskija potpisala je ugovor sa slovenačkim "Istrabencom" o kupovini prehrambene kompanije Droga Kolinska za 382 miliona evra.

Iznos kupoprodajne cene biće uplaćen u gotovini, umanjen za iznos neto duga zatečenog u kompaniji u trenutku preuzimanja, objavila je Hrvatska radiotelevizija.

"Istrabenc" je saopštio da je vodeća slovenačka kompanija iz prehrambenog sektora prodata starteškom partneru u celini i da se neće deliti.

Time >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su stvoreni uslovi za dalje stabilno poslovanje i razvoj brendova Droge Kolinske, dodaje se u saopštenju.

Atlantik Grupa je, posle prikupljanja ponuda za Drogu Kolinsku, odabrana kao najbolji ponuđač, a u toj kompaniji očekuju da će kupoprodajni proces biti zaključen do kraja godine.

Ova grupa je navela da je kupovinom Droge postala jedna od najvećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Evropi, sa prihodom od 600 miliona evra, 4.300 zaposlenih i brendovima poput Cedevite, Argete, Barcaffe, Grand Kafe, Kokte i Smokija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.