TRAKTORIMA NA PARLAMENT: Poljoprivrednici ipak ne odustaju od protesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 17:02

TRAKTORIMA NA PARLAMENT: Poljoprivrednici ipak ne odustaju od protesta

Osam hiljada grčkih poljoprivrednika nastavljaju protest u Atini.

Grčki poljoprivrednici zatrubili su jutros sirenama sa svojih traktora ispred parlamenta, nakon što su proveli noć na centralnim gradskim ulicama Atine, kako bi izrazili protest protiv sve većih troškova goriva i proizvodnje.

Najmanje 8.000 poljoprivrednika, farmera i stočara, priključili su se protestu na Trgu Sintagma, drugi dan zaredom, ponavljajući slične zahteve koji su se mogli čuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod demonstranata - poljoprivrednika širom Evrope, navode agencije.

- Povukli smo potez i sada čekamo rezultat - rekao je farmer Konstantinos Kirijakopulos (34) iz južnog grčkog regiona Mesinije.

Demonstranti kažu da su pogođeni klimatskim promenama, velikim poplavama, ekstremnim vrućinama i požarima, što njihov posao čini još opasnijim.

Grčki poljoprivrednici su prethodnih nedelja blokirali puteve i granične prelaze, dok su njihovi sindikati razgovarali sa vladom premijera Kirjakosa Micotakisa oko finansijske pomoći.

Vlada je dosad ponudila popust na račune za struju i proširenje poreske olakšice na poljoprivredni dizel do kraja 2024. godine.

Vlada je poručila da je spremna da razgovara o još tema koji se tiču poreza, ali i da ove godine nema mogućnosti za nove ustupke.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal/Tamara Đurđević/Agencije/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.