TEŠKA SUDBINA SAMAČKIH HOTELA U SRBIJI: Prodaju se za cenu manje od jednog stana, dugovi ih doveli do propasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 18:28

TEŠKA SUDBINA SAMAČKIH HOTELA U SRBIJI: Prodaju se za cenu manje od jednog stana, dugovi ih doveli do propasti

Pored hotela u ponudi se nalazi i ambulanta.

Samački hotel u Ripnju je ponuđen na prodaju, zajedno sa restoranom, dva lokala i ambulantom. U vlasništvu je stečajnog dužnika Minel elektrooprema, a procenjena vrednost kompleksa iznosi oko 53.031.298,50 dinara ili otprilike 450.000 evra. Rok za prijavu za kupovinu je 9. april.

Samački hoteli u Srbiji su ostatak socijalističke prošlosti, podignuti sredstvima iz zajedničkog budžeta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ranije su postojale dve vrste tih objekata: prvi su izgrađeni od strane velikih kompanija za svoje radnike, dok su drugi podizani na inicijativu sindikata i omladine.

Međutim, problemi su se javili sa propadanjem firmi koje su ih održavale. Zaposleni su postali tehnološki viškovi ili su otišli u penziju, dok su dugovanja za komunalne račune, posebno kod izbeglica koje su se tu smestile, dovela do propasti mnogih hotela.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.