Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2020, 15:50

Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode

SARAJEVO – Federalni premijer Fadil Novalić braniće se sa slobode nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tušilaštva BiH o jednomjesečnom pritvoru u predmetu “Respiratori”. Pritvor je odbijen i za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije “Srebrena malina” Fikreta Hodžićem. Sud je donio odluku da se sva trojica brane sa slobode, javili su federalni mediji. Sva trojica su u srijedu privedena u prostorije Agencije za istrage i zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << BiH (Sipa) na ispitivanje u vezi sa aferom “Respiratori”. Oni se sumnjiče za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca. Sipa ih je u petak poslije podne predala Tužilaštvu BiH koje je za sve trojicu predložilo jednomjesečni pritvor. Sinoć je održano ročište koje je trajalo više od sedam sati. Srna Чланак Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Osumnjičeni u aferi "Respiratori" na slobodi

Izvor: RTS, 31.Maj.2020

Sud BiH nije prihvatio predlog Tužilaštva BiH da odredi jednomesečni pritvor za osumnjičene u aferi "Respiratori" - premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.