Afera respiratori: Bez pritvora za premijera FBiH

Izvor: B92, 31.Maj.2020, 15:42

Afera "respiratori": Bez pritvora za premijera FBiH

Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomesečnog pritvora premijeru FBiH Fadilu Novaliću, prenosi portal Kliks.

Još uvek nije poznato šta je Sud odlučio u slučaju Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića.

Premijer Federacije BiH je u sredu zajedno sa suspendovanim direktorom Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom i vlasnikom kompanije Srebrena malina Fikretom Hodžićem priveden u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ispitivanje u vezi sa aferom "Respiratori".

U poslepodnevnim satima u petak SIPA ih je predala Tužilaštvu BiH koje je za sve trojicu predložilo jednomjesečni pritvor, prenosi Kliks.

Sinoć je održano ročište koje je trajalo sedam sati, a na kojem je Tužilaštvo obrazložilo zbog čega je tražilo određivanje pritvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2020

SARAJEVO – Federalni premijer Fadil Novalić braniće se sa slobode nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tušilaštva BiH o jednomjesečnom pritvoru u predmetu “Respiratori”. Pritvor je odbijen i za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije...

Nastavak na Capital.ba...

Uhapšeni u aferi "Respiratori"brane se sa slobode: Premijer BiH ne ide u pritvor

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2020, 08:48

Ispostavilo da se korišćenje tih respiratora ne preporučuje za lečenje u intenzivnoj nezi SUD BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomesečnog pritvora premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, uhapšenom u aferi "Respiratori", i on je pušten da se brani...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.