Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka najavila još 550 miliona dolara pomoći SCG

Beograd -- Svetska banka najavila je u petak da je Srbiji i Crnoj Gori namenila još 550 miliona dolara pomoći reformama u naredne tri godine. Direktor i regionalni koordinator Svetske banke Orsalija Kalancopulos izjavila je na konferenciji za novinare da očekuje nastavak dobre saradnje te međunarodne finansijske organizacije sa novom srpskom vladom.

Ona je kazala da je Svetska banka u procesu razgovora sa srpskom vladom o fiskalnoj i monetarnoj politici, kretanju reformi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strategiji smanjenja siromaštva. "Start je dobar i očekujemo da se reforme nastave", naglasila je Kalancopulosova.

Ona je istakla da privremeno uskraćivanje američke pomoći SCG neće negativno uticati na kredite Svetske banke, iako je SAD član Borda direktora SB, ali je i dodala da se ne zna kako će međunarodna zajednica da reaguje ako se ovakva situacija nastavi u naredna tri do četiri meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.