Petak, 02.04.2004.

15:16

Svetska banka najavila još 550 miliona dolara pomoći SCG

Izvor: Beta

Default images

Svetska banka najavila je u petak da je Srbiji i Crnoj Gori namenila još 550 miliona dolara pomoći reformama u naredne tri godine. Direktor i regionalni koordinator Svetske banke Orsalija Kalancopulos izjavila je na konferenciji za novinare da očekuje nastavak dobre saradnje te međunarodne finansijske organizacije sa novom srpskom vladom.

Ona je kazala da je Svetska banka u procesu razgovora sa srpskom vladom o fiskalnoj i monetarnoj politici, kretanju reformi i strategiji smanjenja siromaštva. "Start je dobar i očekujemo da se reforme nastave", naglasila je Kalancopulosova.

Ona je istakla da privremeno uskraćivanje američke pomoći SCG neće negativno uticati na kredite Svetske banke, iako je SAD član Borda direktora SB, ali je i dodala da se ne zna kako će međunarodna zajednica da reaguje ako se ovakva situacija nastavi u naredna tri do četiri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: