Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Svetska banka saopštila je večeras da će izdvojiti oko 57 milijardi dolara za investicije u naredne tri godine u potsaharskom delu Afrike.

Najveći deo tih sredstava, 45 milijardi dolara izdvojiće agencija za međunarodni razvoj u okviru Svetske banke, koja će davati beskamatne kredite najsiromašnijim zemljama.

Ostala sredstva će takođe biti od Svetske banke, ali od drugih njenih filijala.

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim ove nedelje će posetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ruandu i Tanzaniju gde će sa zvaničnicima razgovarati o podršci te međunarodne finansijske organizacije tom delu Afrike.

Svetska banka je odgovorna za obezbeđivanje finansija i davanje saveta zemljama kako bi se osnažio ekonomski razvoj i smanjilo siromaštvo, ali i očuvale međunarodne investicije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 01:08

Svetska banka saopštila je večeras da će izdvojiiti oko 57 milijardi dolara za investicije u naredne tri godine u potsaharskom delu Afrike...Najveći deo tih sredstava, 45 milijardi dolara izdvojiće agencija za međunarodni razvoj u okviru Svetske banke, koja će davati beskamatne kredite najsiromašnijim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.