Svetska banka: Potrebno raditi na smanjenju fiskalnog rizika u Srbiji

Izvor: RTS, 26.Apr.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Potrebno raditi na smanjenju fiskalnog rizika u Srbiji

Rešavanje pitanja državnih preduzeća, čime će se smanjiti finansijski rizik, kao i veća podrška razvoju sektora malih i srednjih preduzeća, ključne su stavke koje Srbija mora da reši ukoliko želi da nastavi da se kreće napred, izjavio je šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verhejen.
Verhejen je, u obraćanju posle izborne skupštine Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da postoji potreba da se radi na smanjenju fiskalnog rizika u Srbiji, tako što će se rešiti pitanje preostalih državnih preduzeća, ali i petrohemijskog kompleksa.

"Potrebno je da se to jednom zauvek reši, a ne da se stalno prekida. Vidimo da su velika preduzeća i dalje veliki fiskalni rizik i bez rešavanja tog pitanja, ne može ništa da se postigne", rekao je Verhejen.
Navodi da je razvoj sektora malih i srednjih preduzeća takođe veoma važan i da je tu pre svega potrebno rešiti pitanje poreske procedure, odnosno da se uklone prepreke koje su na putu razvoju preduzetništva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovačević: Borba protiv sive ekonimije se nastavlja

Izvor: Beta Video, 26.Apr.2017

BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Goran Kovačević rekao je nakon Izborne skupština NALED-a , da su donetni novi pravci rada NALED-a u sledećoj godini i da se nastavlja borba protiv svie ekonomje koje je postavljena na “vidljivije mesto”....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.