Sveštenik poklanja placeve u banji, hoćete vikendicu?

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik poklanja placeve u banji, hoćete vikendicu?

Sveštenik Vojislav Petrović odlučio je da pokloni placeve svima koji su zainteresovani da grade vikendicu u Banji Badanji ispod planice Cer, kod Loznice.

Na ovu ideju odlučio se kako bi razvijao kraj u kom je njegova porodica živela jer zbog nebrige, mesto pogodno za banjski turizam preti da zaraste u ostruge i šiblje, navodi portal Distrikt.

Ovo nije njegov prvi poduhvat jer već godinama radi na razvoju planine Cer. Na najznačajnijoj istorijskoj planini izgradio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je spomen-crkvu palim srpskim junacima u Cerskoj bici, posvećenu Svetom Jovanu Šangajskom. Nalazi se na Lipovim vodama, u blizini vrha Cera.

Na ledini od dva hektara uskoro bi moglo da nikne vikend naselje ako bude zainteresovanih da na placu dobijenom baz dinara izgradi vikendicu.

“Poklonićemo ljudima koji učestvuju u projektu i van toga, po nekoliko ari. Upravo se radi urbanističko rešenje da to bude jedno vikend naselje i apartmansko naselje oko same crkve. Da crkva živi i ujedno da damo šansu razvoju”, kaže Vojislav Petrović, sveštenik šabačke eparhije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Želite vikendicu? Sveštenik poklanja placeve u Banji

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2018

Sveštenik Vojislav Petrović odlučio je da pokloni placeve svima koji su zainteresovani da grade vikendicu u Banji Badanji ispod planice Cer, kod Loznice...Na ovu ideju odlučio se kako bi razvijao kraj u kom je njegova porodica živela jer zbog nebrige, mesto pogodno za banjski turizam preti da zaraste...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.