Švedski div se guši, novi poraz za H&M

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski div se guši, novi poraz za H&M

H&M, jedan od najvećih trgovaca u svetu kada je reč o modnim markama, ukida prodaju svog nezavisnog brenda Cheap Monday.

H&M je kupio taj brend još 2008. godine. To je bila prva akvizicija švedskog H&M-a i kako se pokazalo - neuspešna. Glavni proizvod Cheep Monday su bile jeftine i uske farmerke.

Proizvodi brenda su se prodavali u više od 3.000 prodavnica širom sveta. Takođe su se prodavali i onajna. Ipak, nalaze se u problemima.

Glavna prodavnica Cheap >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mondaya u Londonu i internet trgovina brenda zatvoriće se do kraja ove godine, a ostatak 2019. godine.

Podsetimo, ranije ove godine H&M je puno stane medija zbog svojih problema. Kompanija gubi sve više kupaca koji se okreću drugim prodavnicama, kao što je Zara. Kako se nisu snašli sa novim izazovima na tržištu, skladišta su im postala prepuna. Procene kažu da je roba u njima vredna više od 4 milijarde dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.