H&M gasi jedan od svojih brendova

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

H&M gasi jedan od svojih brendova

STOCKHOLM - H&M, drugi najveći u svijetu trgovac modnim markama, objavio je kako ukida prodaju svog nezavisnog brenda Cheap Monday.

H&M je kupio spomenuti brend još 2008. godine. To je bila prva akvizicija švedskog H&M-a i kako se pokazalo - neuspješna. Glavni proizvod Cheep Mondaya su bile jeftine i uske traperice.

Proizvodi brenda su se prodavali u preko više od tri tisuće trgovina diljem svijeta. Također su se prodavali i preko weba. Ipak, nalaze se u problemima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << naveli su u H&M-u.

"Cheap Monday je tradicionalni veleprodajni poslovni model, a taj model se našao pred brojnim izazovima zbog zaokreta u industriji. Negativni trend u prodaji i dobiti Cheap Mondaya vladao je već duže vrijeme", stoji u priopćenju, u kojem se spominju velike promjene u industriji mode zbog digitalizacije.

Glavna trgovina Cheap Mondaya u Londonu i internetska trgovina brenda planiraju se zatvoriti do kraja ove godine, a ostatak trgovina do polovice 2019. godine. U prodaji i promociji brenda radilo je oko 80 zaposlenika kojima će, ustvrdili su u H&M-u, pomoći u nastavku karijere.

H&M je u priopćenju spomenuo kako je grupacija u fazi transformacije te da pomno bira u koje će brendove i dalje ulagati.

"Moramo konstantno razvijati posao i donositi odluke o tome u što ćemo ulagati. Vidimo dobre prilike i veliki potencijal za sve ostale naše brendove, koji se svi dobro razvijaju i prodaju, kroz internetsku prodaju, ali i prave dućane", poručila je u priopćenju Anna Attemark, direktorica New Businessa u H&M grupi.

Podsjetimo, strani mediji, kao što je Business Insider, pisali su prethodno ove godine o problemima H&M-a. Primjerice, da gubi sve više kupaca koji se okreću drugim trgovinama, kao što je Zara. Nesnalaženje na sve izazovnijem tržištu punom konkurencije rezultiralo je i prepunim skladištima neprodanih proizvoda. CNN je polovicom ove godine objavio kako je nagomilana roba u skladištima H&M-a vrijedna preko četiri milijarde dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Švedski div se guši, novi poraz za H&M

Izvor: B92, 28.Nov.2018

H&M, jedan od najvećih trgovaca u svetu kada je reč o modnim markama, ukida prodaju svog nezavisnog brenda Cheap Monday...H&M je kupio taj brend još 2008. godine. To je bila prva akvizicija švedskog H&M-a i kako se pokazalo - neuspešna. Glavni proizvod Cheep Monday su bile jeftine i uske farmerke...Proizvodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.