Sve manje zanatlija

Izvor: B92, 27.Jul.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve manje zanatlija

Beograd -- Za prvih šest meseci ove godine u Srbiji je "nestalo" 10.000 registrovanih preduzetničkih i zanatskih radnji, a jedan od uzroka je ekonomska kriza.

Preduzetnici se u uslovima ekonomske krize, pored smanjenja platežne moći stanovništva za kupovinu proizvoda i korišćenje usluga, suočavaju i sa problemom znatnog uvećanja sive ekonomije, ukazuju u Udruženju preduzetnika Srbije.

Predsednik Skupštine tog Udruženja Miroslav Miladinović kaže da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvih šest meseci zabeležen pad prometa od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Udruženje preduzetnika smatra da bi država trebalo da smanji kamate na neplaćene dažbine, kao i da omogući reprogramiranje dugova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.