Ponedeljak, 27.07.2009.

01:30

Sve manje zanatlija

Za prvih šest meseci ove godine u Srbiji je "nestalo" 10.000 registrovanih preduzetničkih i zanatskih radnji, a jedan od uzroka je ekonomska kriza.

Izvor: B92

Default images

Preduzetnici se u uslovima ekonomske krize, pored smanjenja platežne moći stanovništva za kupovinu proizvoda i korišćenje usluga, suočavaju i sa problemom znatnog uvećanja sive ekonomije, ukazuju u Udruženju preduzetnika Srbije.

Predsednik Skupštine tog Udruženja Miroslav Miladinović kaže da je za prvih šest meseci zabeležen pad prometa od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Udruženje preduzetnika smatra da bi država trebalo da smanji kamate na neplaćene dažbine, kao i da omogući reprogramiranje dugova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: