Sve manje idu u banku: Povećano nebankarsko finansiranje realne ekonomije

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve manje idu u banku: Povećano nebankarsko finansiranje realne ekonomije

Peking -- Ukupno finansiranje kineske realne ekonomije (TSF) izvan konvencionalnog bankarskog kreditiranja iznosilo je na kraju oktobra 219,6 biliona juana.

Ta cifra ekvivalentna je iznosu od 31.400 milijardi dolara, što je za 10,7 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas Centralna banka Kine.

Pod TSF se podrazumevaju vanbilansni oblici finansiranja kao što su inicijalne javne ponude, krediti kompanijskih trustova ili prodaja obveznica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U oktobru je nivo TSF naglo opao na 618,9 milijardi juana sa 2.270 milijardi juana u septembru. Analitičari koje je anketirao Rojters predviđali su da će nivo TSF u oktobru iznositi 1.000 milijardi juana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.