Švajcarska u minusu, tone trgovina

Izvor: Capital.ba, 24.Sep.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska u minusu, tone trgovina

BERN, Izvoz robe i usluga iz Švajcarske u avgustu je smanjen 4,5 odsto u odnosu isti mjesec prošle godine, dok je uvoz potonuo 16,4 odsto. Vrijednost izvoza u posmatranom mjesecu bila je 14,2 milijarde franaka, dok je uvoz vrijedio 11,4 milijarde, saopštila je Savezna uprava carina, prenosi švajcarski list 20 minit. Trgovinski suficit iznosio je blizu 2,9 milijardi franaka, ali ako se uzme u obzir da je ovogodišnji avgust brojao jedan radni dan više nego u 2014, izvoz pokazuje pad od 8,3 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << a uvoz od čak 19,6 odsto. Sve izvozne branše u avgustu bilježe negativne trendove, izuzev prehrambene industrije i industrije pića i duvana. Prema Evropi izvoz iz Švajcarske u avgustu je opao 8,0 odsto, a čak 29 odsto prema Kini, dok je prodaja na američkom i latinskom tržištu bila u porastu. Tanjug.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore 1,41 milijarda evra

Izvor: Capital.ba, 25.Sep.2015, 13:16

PODGORICA, Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore tokom osam mjeseci je, prema preliminarnim podacima Zavoda za statistiku – Monstat, iznosila 1,41 milijardu evra, što je 2,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Iz Monstata je saopšteno da je izvezeno robe u vrijednosti od 191,3...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.