Sutra isplata uvećanih zarada medicinarima: Ministar Mali je rekao da je ovo trajno povećanje

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2020, 13:50

Sutra isplata uvećanih zarada medicinarima: Ministar Mali je rekao da je ovo trajno povećanje

Zdravstvenim radnicima u Srbiji sutra će biti isplaćene uvećane zarade za april, a u četvrtak, 7. maja, sledi isplata minimalne zarade za zaposlene Zdravstvenim radnicima u Srbiji sutra će biti isplaćene uvećane zarade za april, a u četvrtak, 7. maja, sledi isplata minimalne zarade za zaposlene, u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi. Aprilska zarada zdravstvenim radnicima veća je za 10 odsto, a ministar finansija Siniša Mali je istakao da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << trajnom uvećanju zarade, jer je reč o ljudima koji su, kako je istakao, dali sve od sebe tokom pandemije virusa korona."U Infektivnoj klinici medicinska sestra sada će imati platu 54.166 dinara, što je uvećanje od 76 odsto u odnosu na mart 2011. godine, kada je zarada je bila 30.700 dinara. Lekar infektolog će imati 105.896 dinara platu, a imao je samo 64.000 dinara te 2011. godine, što je povećanje od 65 odsto", rekao je Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas isplata uvećanih plata zdravstvenim radnicima

Izvor: RTS, 05.Maj.2020, 07:53

Zdravstvenim radnicima danas će biti isplaćena aprilska zarada uvećana za 10 odsto, a u četvrtak, 7. maja, sledi isplata minimalne zarade za zaposlene u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi. Reč je trajnom uvećanju zarade, najavio je ministar finansija Siniša Mali. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.