Izvor: Danas, 21.Jan.2022, 12:24

Sutra godišnjica stradanja Srba u akciji „Maslenica“

Hrvatske oružane snage su 22. januara 1993, pod kodnim nazivom “Maslenica”, izvršile oružani napad na južne delove tadašnje Republike Srpske Krajine (RSK), podseća se u današnjem saopštenju Veritasa i ukazuje da je u ovoj akciji poginulo i nestalo 348 Srba, od čega 55 civila, prosečne starosti 60 godina.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Veritas: U "Maslenici" poginulo i nestalo 348 Srba; Linta: Tužilaštvo Hrvatske da pokrene postupke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 10:34

Dokumentaciono-informacioni centar Veritas saopštio je, povodom 29 godina od zločina koje su pripadnici Hrvatskih oružanih snaga izvršili na području Ravnih Kotara, da je u operaciji "Maslenica" poginulo i nestalo 348 Srba, od čega 55 civila, prosečne starosti 60 godina...Veritas u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.