Supernova preuzima Mercatorove trgovačke centre

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Okt.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supernova preuzima Mercatorove trgovačke centre

LJUBLJANA - Trgovačke centre Mercatora preuzet će austrijska Supernova koja na ljubljanskom Rudniku ima u vlasništvu istoimeni centar sa 70 trgovina.

U cilju razduživanja kod banaka vjerovnica, Mercator je namjeravao prodati 17 većih trgovačkih centara u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. Supernova bi preuzela dio tog portfelja koji se odnosi na Sloveniju.

Kako ljubljanski Dnevnik neslužbeno doznaje, od ove bi prodaje Mercator mogao uprihoditi oko 200 milijuna eura. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Grupa Mercator u prvom je polugodištu ove godine više nego udvostručila dobit iz poslovanja, na 16,9 milijuna eura, uz rast maloprodajnih prihoda od 6,6 posto i normalizirani EBITDA od 48,1 milijuna eura ili 14,6 posto više nego lani.Usprkos smanjenju financijskih obveza za dobrih 80 milijuna eura, Skupina Mercator i dalje je prezadužena. Krajem lipnja ove godine njezin dug iznosi 771 milijuna eura.

U Mercatoru ističu da tvrtka sve financijske obveze, kao i one prema poslovnim partnerima, podmiruje u skladu s dogovorenim uvjetima i rokovima. Strateški cilj kompanije, kako navode, jest da se, između ostaloga i monetizacijom nekretnina, ide prema daljnjem snižavanju dugova tako da se do 2021. osiguraju financijska sredstva za nova investicijska ulaganja u razvoj korporativnog biznisa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Supernova preuzima Mercatorove trgovačke centre

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Okt.2018

U cilju razduživanja kod banaka poverioca, Mercator je nameravao da proda 17 većih trgovačkih centara u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. Supernova bi preuzela deo tog portfelja koji se odnosi na Sloveniju...Kako ljubljanski Dnevnik nezvanično saznaje, od ove bi prodaje Mercator mogao prihodovati oko 200...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.