Suosnivač NETFLIX-a otkriva OSAM PRAVILA za uspeh: Lista mudrosti koja će vam doneti bolji život

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suosnivač NETFLIX-a otkriva OSAM PRAVILA za uspeh: Lista mudrosti koja će vam doneti bolji život

Kada je suosnivač i nekadašnji generalni direktor Netflixa Mark Randolf (Marc Randolph) diplomirao otac mu je preneo neke mudrosti.

- Kada sam završio koledž otac mi je dao rukom napisanu listu instrukcija. Tada sam imao 21 godinu i tražio sam prvi posao - napisao je on na Linkdinu.

Randolf danas ima 61 godinu i i dalje čuva tu listu.

- Preneo sam ih svojoj deci, a originalni primerak okačen je u kupatilu pored ogledala - kaže suosnivač Netflixa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

1. Uradite najmanje 10% više nego što se traži od vas

2. Nikada, ali nikada nikome ne predstavljajte kao činjenice mišljenja o stvarima koje ne znate.

3. Uvek budite ljubazni i obzirni.

4. Ne žalite se – držite se konstruktivne, ozbiljne kritike.

5. Ne plašite se da donosite odluke kada imate činjenice na kojima ih treba doneti.

6. Kvantifikujte gde je to moguće.

7. Budite otvoreni, ali skeptični.

8. Budite brzi.

Saveti njegovog oca ga nikako nisu pretvorili u uspešnog čoveka preko noći.

Randolf, koji kaže da nikada nije ni pomislio da će postati tehnološki preduzetnik, započeo je svoju karijeru kao propali prodavac nekretnina, piše na svom blogu.

- Kad sam imao 23 godine, bio sam verovatno najgori agent za prodaju nekretnina u Njujorku. Radio sam za majčinu agenciju u Čapakvi i niko nije kupovao kuće. Za osam meseci ostvario sam nultu prodaju. Unajmio sam jedan stan - piše on.

Nakon toga, radio je kao pomoćnik generalnog direktora kompanije koja se bavila muzikom.

- Iako nije bio najglamurozniji posao, učio sam na hiljade stvari dnevno: Šta generalni direktor radi od devet do pet. I šta radi od pet, dok zapravo ne ode kući. Video sam iz prve ruke kako dobar izvršni direktor daje prioritete zadacima, kako se ophodi prema zaposlenima. I, što je najvažnije, video sam kako funkcioniše prava kompanija, na svim nivoima - piše Randolf.

Sve ovo mu se isplatilo kada je 1997. pokrenuo kompaniju Netflix i vodio je do 2003. godine. Pored toga što je sledio pravila svog oca za uspeh, Randolf savetuje mladima da pronađu pametne ljude i da uče od njih.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ako želite da uspete: Uradite ovih osam stvari i gledajte kako napredujete

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 09:16

Los Gatos -- Kada je suosnivač i nekadašnji generalni direktor Netflixa Mark Randolf diplomirao, otac mu je preneo neke mudrosti..."Kada sam završio koledž otac mi je dao rukom napisanu listu instrukcija. Tada sam imao 21 godinu i tražio sam prvi posao", napisao je on na LinkedInu...Randolf danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.