Sud u Rumuniji odbio zahtev za kućni pritvor turskog biznismena

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Rumuniji odbio zahtev za kućni pritvor turskog biznismena

Sud u Rumuniji odbio je danas zahtev turskog biznismena Tavana Rezita za kojim tragaju SAD zbog optužbi da je prodao opremu vojsci Irana kršeći sankcije, da ga oslobodi iz zatvora.

Rezit je vlasnik kompanije Ramor sa sedištem u Turskoj, koju američke vlasti optužuju da je obezbeđivala opremu za iransku mornaricu.

On je uhapšen 8. juna u Rumuniji, gde je boravio zbog sastanka sa američkim zvaničnicima.

Rezitov advokat Katalin Predoju, koji je i bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministar pravde Rumunije, rekao je da je turski biznismen otišao u Rumuniju da bi negirao Amerikancima da je počinio bilo kakav prestup.

Predoju je zatražio od suda u Bukurešu da Rezitu odobri kućni pritvor zbog zdravstvenih problema.

Advokat je dodao da rumunski zvaničnici nisu imali kopiju američkog naloga za hapšenje, kako je predviđeno u takvim slučajevima.

On je kazao Rezit nije prekršio niti zakone Rumunije, niti zakone Turske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sud u Rumuniji odbio zahtev za kućni pritvor turskog biznismena

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 00:37

Sud u Rumuniji odbio je zahtev turskog biznismena Tavana Rezita za kojim tragaju SAD zbog optužbi da je prodao opremu vojsci Irana kršeći sankcije, da ga oslobodi iz zatvora...Rezit je vlasnik kompanije Ramor sa sedištem u Turskoj, koju američke vlasti optužuju da je obezbeđivala opremu za iransku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.