Studentima ispunjeni zahtevi: Ostaju u domovima, beneficirana cena ishrane i smeštaja, ispitni rok u avgustu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 10:38

Studentima ispunjeni zahtevi: Ostaju u domovima, beneficirana cena ishrane i smeštaja, ispitni rok u avgustu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu. 

Na održanom sastanku ministar Šarčević je rekao:

"Omogućili smo vam više rokova za ispite kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili", i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Republike Srbije.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom "Stevan Čolović", a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu,bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Ispunjeni zahtevi studenata

Izvor: Danas, 08.Jul.2020

Zahtevi studenata koji su prošle nedelje protestovali zbog najave zatvaranja studentskih domova su ispunjeni, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Nastavak na Danas...

MINISTAR POTVRDIO DA JE POSTIGNUT DOGOVOR: Zahtevi studenata ispunjeni svi do jednog

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Domovi neće prekidati sa radom tokom leta..Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu...Omogućili smo vam više rokova za ispite kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Studentski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.