MINISTAR POTVRDIO DA JE POSTIGNUT DOGOVOR: Zahtevi studenata ispunjeni svi do jednog

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 12:18

MINISTAR POTVRDIO DA JE POSTIGNUT DOGOVOR: Zahtevi studenata ispunjeni svi do jednog

Domovi neće prekidati sa radom tokom leta

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu.

Omogućili smo vam više rokova za ispite kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tražili - rekao je Šarčević na održanom sastanku i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Republike Srbije.

Studenti koji su kovid pozitivni smešteni su u učenički dom "Stevan Čolović", a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, a to će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS), četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.`

Studenti iz beogradskih studentskih domova protestovali su u četvrtak uveče nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u rekao da će studentski domovi biti zatvoreni. Posle burne reakcije akademaca koji su se sa raznih strana uputili ka centru grada iste večeri odluka je ekspresno promenjena.

Ministar Šarčević je i tada rekao da je plasirana "loša informacija" od strane Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova.

- Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu - rekao je Šarčević .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.