Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u EPS-u i dalje traje

Kostolac -- Pedesetak radnika kostolačkih kopova, koji peti dan štrajkuju glađu, odbilo je predlog Sindikata kopova da štrajk prekinu.

Zbog toga je Skušptina sindikata kopova donela odluku da o svemu što se dešava u geološkoj službi obavesti direktora kopova, Dragoljuba Lakovića. Skupština sindikata takođe, zahteva neopozivu ostavku direktora Lakovića, zbog "nepoštovanja i ugrožavanja elementarnih prava radnika".

Prema rečima predsednika Sindikata kopova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kostolac, Ljubiše Lazića, taj sindikat će u sredu organizovati jednočasovni štrajk upozorenja svih zaposlenih u "Površinskim kopovima Kostolac", kojih je oko 3.800.

U toku je i sednica Izvršnog odbora sindikata EPS-a, na kojoj bi trebalo da se odluči da li će se ovim protestima pridružiti i ostali sindikati EPS-a u Srbiji. Štrajkače u Kostolcu do danas nije posetio niko od rukovodećih ljudi EPS-a i ministarstava, niti iz poslovodstva kombinata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.