Strah od terorizma: Britiš ervejz ne leti do poznatog turističkog centra, Lufthanza nastavlja

Izvor: B92, 21.Jul.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strah od terorizma: Britiš ervejz ne leti do poznatog turističkog centra, Lufthanza nastavlja

London -- Britiš ervejz i Lufthanza su juče suspendovali letove za Kairo zbog predostrožnosti dok se ne urade procene bezbednosti.

Lufthanza je saopštila da će danas nastaviti sa letovima, dok britanska aviokompanija neće saobraćati dok ne dobije potvrdu da će putnici, posada i letelica biti bezbedni.

Britiš ervejz je saopštio da na sedam dana suspenduje letove radi procene bezbednosti u egipatskoj prestonici.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanije tvrdi da postoji povećan rizik od terorizma. A na meti bi u ovom slučaju bilo civilno vazduhoplovstvo.

"Mi stalno preispitujemo naše bezbednosne aranžmane na svim svetskim aerodromima u svetu, i suspendovali smo letove za Kairo na sedam dana iz predostrožnosti dok neobavimo dalje procene", navedeno je u saopštenju Britiš ervejza.

Avio kompanija je dodala da nikad ne bi dozvolila da letelica krene, a da to nije bezbedno. Po redu vožnje, ova kompanija svaki dan je imala jedan let na relaciji London-Kairo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.