Statkraft otvara kancelariju u BGD

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statkraft otvara kancelariju u BGD

Beograd -- Norveška energetska kompanija Statkraft otvorila je kancelariju u Beogradu.

Vrednost kompanije Statkraft iznosi oko 20 milijardi evra

U njoj će se raditi projekti za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, rekao je izvršni direktor Statkrafta Bard Mikelsen.

On je dodao da će predstavništvo u Srbiji pokrivati Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, kao i da Statkraft već ima kancelarije u Tirani, Bukureštu i Sofiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kompanija Statkraft je u državnom vlasništvu i najveći je proizvođač električne energije u Norveškoj sa godišnjom proizvodnjom od oko 42 TWh (tera-vat časova) električne energije. Vrednost kompanije iznosi oko 20 milijardi evra.

Statkraft posluje u Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Bugarskoj, Srbiji i Rumuniji. U 2005. godini ova kompanija je bila najveći proizvođač energije iz obnovljivih izvora u Evropi.

Takođe, Statkraft je u Banjaluci sa predstavnicima Vlade Republike Srpske (RS) potpisao Sporazum o saradnji u oblasti energetike. Projekat norveške kompanije u RS trebalo bi da bude izrada predstudije izvodljivosti za izgradnju hidroelektrana u donjem toku reke Vrbas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.