Staropazovčani na besplatnim preventivnim pregledima povodom Dana srca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staropazovčani na besplatnim preventivnim pregledima povodom Dana srca

Svake godine u svetu od bolesti srca i krvnih sudova umre preko 17 miliona ljudi. Svetski dan srca obeležava se već 18 godina s ciljem da se poveća znanje o rizicima i unaprede mere prevencije.

U staropazovačkoj opštini danas je obeležen ovaj dan pod sloganom "Ojačajte svoje srce" u organizaciji Doma zdravlja i Crvenog krsta. Prema poslednjoj Analizi morbiditeta staropazovačkog Doma zdravlja, najveći broj obolelih u 10 naselja ima problem sa srcem, krvim sudovima i krvotokom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Staroj Pazovi, Krnješevcima i Belegišu podrazumevale je proveru krvnog pritiska i nivo šećera u krvi. Akcija je bila prilika da se u saradnji sa republičkim Zavodom za transfuziju održi redovna akacija dobrovoljnog davanja krvi ispred zgrade opštine u Staroj Pazovi, kojoj se odazvalo više od 40 humanista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.