Stara Pazova: Stagnira broj pacijenata koji se javljaju u lokalne kovid ambulante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 18:34

Stara Pazova: Stagnira broj pacijenata koji se javljaju u lokalne kovid ambulante

Stagnira broj ljudi koji se na dnevnom nivou javljaju u sve tri kovid ambulante na teritoriji opštine Stara Pazova, saznaje RTV u Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović – Zmaj” u ovom mestu.

Taj broj iznosi 75 do 90 pacijenata dnevno i već nekoliko dana nije u porastu, pa se pomalo optimistički može reći da zaraza lagano izlazi iz akutne faze u ovom drugom naletu.

I dalje se dve trećine pacijenata testira na lični zahtev zbog kontakta sa zaraženim ili zbog zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslodavaca, dok trećina pacijenata ima neki od potencijalnih simptoma virusa COVID -19. U proseku za dvoje dnevno se utvrdi da imaju mlada antitela za koje se kasnijim testiranjem u bolnici utvrde da još uvek imaju virus koronu.

Nasuprot tome, beleže se prva ozdravljenja zaraženih od pre dve - tri nedelje pa je broj trenutno registrovanih zaraženih sličan kao i ranije, i kreće između 25 i 30 osoba. On je sigurno veći zbog pacijenata koji se nisu ni prijavili u kovid ambulante i sami se leče kod kuće zbog blagih simptoma.

Raduje da u ovom momentu nema teških slučajeva i da u poslednja 4 dana nije bilo potrebe za transportom pacijenata u kovid bolnice. Obolele dece u ovom delu Srema za sada nema.

Lekari u lokalnom Domu zdravlja navode da se da se zaraza beleži uglavnom kod radno aktivnog stanovništvo od 30, 40 i 50 godina starosti i apeluju da se pridržavaju mera koje je propisao Krizni štab opštine Stara Pazova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.