Stanivuković: Spriječićemo preuzimanje Stare stanice vatrogasnim vozilima

Izvor: Capital.ba, 12.Apr.2023, 14:53

Stanivuković: Spriječićemo preuzimanje Stare stanice vatrogasnim vozilima

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da planira sutra blokirati parking na Staroj autobuskoj stanici vozilima vatrogasne i komunalne službe, kako bi na taj način spriječio da „Autoprevoz“ uz pomoć sudskih izvršitelja uđe u posjed ovog vrijednog zemljišta u centru grada. Foto: Capital/Grad Banjaluka Stanivuković je potvrdio da nije postignut sporazum sa ovim preduzećem koji bi odgodio izvršenje sudske odluke koja predviđa da „Autoprevoz“ 13. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << preuzme ovaj parking. On je rekao da će se pojaviti najvjerovatnije na toj lokaciji oko 10.30 časova. „Ja koliko vidim „’Autoprevoz’ se oglušio na apele grada Banjaluka i oni za apele Grada ne mare. Ne marimo ni mi za ono što oni sutra namjeravaju da čine“,  naveo je Stanivuković. Pozvao je radnike da sutra svi zajedno dođu na tu lokaciju. „Vatrogasna kola i automobile komunalne službe, koji budu slobodni i ne budu potrebni na terenu tamo ćemo parkirati da blokiramo izvršenje i da ga ne dozvolimo. Pozivam sve sugrađane da u vrijeme kada je zakazano izvršenje budu tamo“, rekao je on. Ponovio je da je spreman da sjedne i da pregovara sa „Autoprevozom“ oko parkinga Stare stanice onda kada oni odustanu od Vidovdanske ulice, zgrade Muzeja i lokacije gdje je spomenik 12 beba. „Za pregovarački sto neću sjesti dok god imamo tužbu „Autoprevoza“ tešku 12 miliona KM“, rekao je on. Podsjećamo, spor između „Autoprevoza“ i Grada oko zemljišta vrijednog desetine miliona maraka na lokaciji poznatoj kao Stara autobuska stanica trajao je skoro dvije decenije. Konačnu riječ dao je Ustavni sud BiH koji je poništio presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci u korist Grada i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda da je stara autobuska stanica vlasništvo “Autoprevoza”. Okružni privredni sud je za 13. april zakazao sprovođenje prinudnog izvršenja i uvođenje „Autoprevoza“ u posjed. Pored parkinga koji je predmet izvršenja, na osnovu sudskih presuda „Autoprevoz“ je vlasnik i drugih parcela u samom centru grada na kojem je izgrađena Vidovdanska ulica, trotoari, park u kojem je spomenik „12 beba“, kao i takozvani „Krašev“ parking, ali za njih nisu tražili ulazak u posjed već su pokrenuli spor težak 12 miliona KM. CAPITAL: V. P. Чланак Stanivuković: Spriječićemo preuzimanje Stare stanice vatrogasnim vozilima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanivuković planira sudske izvršitelje dočekati doručkom i vatrogasnim kamionima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2023

Doručak uz vatrogasna i komunalna vozila. Takav doček za sudske izvršitelje priprema banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković za 13. april. Tog dana je planirano da firma "Autoprevoz" preuzme parking u centru grada, kojeg trenutno koristi Grad Banja Luka. Grad godinama naplaćuje upotrebu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Odgođena deložacija na Staroj autobuskoj stanici, policija legitimisala političare i građane

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2023, 12:29

BANJALUKA - Na staroj autobuskoj stanici u centru Banjaluke, u prisustvu velikog broja građana koji su se okupili na poziv gradonačelnika Draška Stanivukovića, danas je odgođena primopredaja ovog atraktivnog zemljišta, koje prema sudskoj presudi treba da preuzme banjalučki "Autoprevoz".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.