Šta to Vlada Srbije sa kineskom kompanijom gradi na obali Dunava?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta to Vlada Srbije sa kineskom kompanijom gradi na obali Dunava?

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Vladi Srbije i kineskoj kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) izgradnju.

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Vladi Srbije i kineskoj kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) izgradnju industrijskog parka na severnoj obali Dunava.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, zajedničko društvo će projektovati, izgraditi, finansirati, upravljati i održavati industrijski park.

Prihod društva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biće ostvaren od davanja u zakup industrijskih postrojenja, skladišta, poslovnih zgrada i drugih objekata sagrađenih u vlasništvu društva zajedničkog ulaganja, prodaje ili zakupa zemljišta u vlasništvu društva, naknade upravljanja imovinom i pružanja usluga, i ostalih usluga u skladu sa poslovnim planom.

Podnosioci prijave su naveli da će se predložena transakcija odvijati u tri faze. Prva faza je početak radova, druga faza odnosi se na proširenje radova, dok se treća faza odnosi na budući razvoj parka.

Početak izgradnje zavisi od odobrenja planske i projektne dokumentacije i potrebnih pripremnih radova.

Vremenski okvir i sadržaji razvoja druge i treće faze nisu fiksirani i oni zavise od stvarnog izvršenja poslova na projektu, navodi se u odluci koja je doneta 14. avgusta ove godine, a objavljenoj na sajtu Komisije.

Projekat obuhvata tri glavna segmenta - međunarodni trgovinski centar, industrijski park i visoko-tehnološki park.

Trgovinski centar će činiti prostor za prodaju robe široke namene, logistički i centar za skladištenje robe, izložbeni centar i drugo.

Industrijski park će činiti radionice, magacini, administrativne zgrade, uslužni objekti, a visoko-tehnološki park će imati tehnološki inkubator, sopstvene uslužne objekte i administrativnu zgradu.

CRBC u Srbiji radi na Koridoru 11, a izgradio je i most Zemun-Borča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.