Šta to Rusija uveća za 6 milijardi za samo 7 dana?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta to Rusija uveća za 6 milijardi za samo 7 dana?

Od početka marta, ruske zlatne i devizne rezerve su povećane i sada iznose oko 380 milijardi dolara, saopštila je Centralna banka Rusije.

U periodu od 11. do 18. marta ove godine vrednost ruskih zlatnih rezervi je porastao za 5,8 milijardi dolara, sa 381,1 milijarde na 386,9 milijardi dolara.

Za samo sedam dana, Rusija je povećala svoje zlatne i devizne rezerve za 1,5 odsto, dok su od početka meseca, dakle od 1. marta, rezerve porasle za 1,7 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Krajem prošle godine, Centralna banka Rusije je najavila da će povećati  zlatne rezerve na 500 milijardi dolara u periodu od tri do pet godina. Da li će do toga doći, zavisi od makroekonomskih mera koje će Vlada sprovesti.

Smatra se da upravo zlato može biti tampon koji će Rusiju, kao jednog od najvećih svetskih izvoznika nafte, a nakon drastičnog pada cena crnog zlata, zaštiti od ekonomskih rizika.

Ruska centralna banka je koristila zlatne rezerve i kako bi podržala kurs rublje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.