Srpska prodaje akcije „Banje Vrućice“ za 10,3 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 21.Feb.2024, 17:44

Srpska prodaje akcije „Banje Vrućice“ za 10,3 miliona KM

BANJALUKA – Investiciono – razvojna banka (IRB) RS i Društvo za upravljanje penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS ponudiće na prodaju 18 odsto akcija „Banje Vrućice“ Teslić po cijeni od 10,3 miliona KM. FOTO: ZTC Banja Vrućica Ukoliko prodaja uspije Srpska će u potpunosti izaći iz vlasničke strukture ovog zdravstveno – turističkog centra. „Metod prodaje je nalogom „sve ili ništa“. Datum prodaje je od 28. februara do realizacije prodajnog naloga, a najduže do 29. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 2024. godine“, navodi se u oglasu o prodaji. Najveći akcionar ZTC „Banja Vrućica“ je „Sloboprom“ Lončari sa 63,4 odsto vlasništva. Slijedi „Pobjeda“ Bijeljina sa 12 odsto, PREF sa devet odsto te fondovi IRB-a  – Akcijski fond sa 4,67 odsto i Fond za restituciju RS sa 4,47 odsto akcija. „Banja Vrućica“ obuhvata kompleks od četiri hotela – „Kardial“, „Posavina“, „Srbija“ i „Hercegovina“, sa oko 1.000 ležajeva, a tokom 2018. godine ZTC je kupio i „Etno selo Usora”. CAPITAL: M. Lj. Чланак Srpska prodaje akcije „Banje Vrućice“ za 10,3 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Fond za razvoj i zapošljavanje RS tužen za 27 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2024, 16:26

BANJALUKA – Fond za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske kojim upravlja Investiciono – razvojna banka RS suočava se sa tužbama „teškim“ 26,6 miliona KM. Foto: Capital.ba Iz izvještaja o poslovanju IRB RS za 2022. godinu, koji će se početkom marta naći pred poslanicima Narodne skupštine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.