Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2023, 13:08

„Srpska open“ na meti policije: Inspektori u Gradskoj upravi Banjaluka

BANJA LUKA – Kriminalistički inspektori MUP-a Republike Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izuzeli su danas dokumentaciju iz Gradske uprave Banjaluka vezanu za izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira „Srpska open“, potvrđeno je za CAPITAL iz MUP-a RS. FOTO: Agencije Portparol MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je za naš portal da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << tužilaštva. „Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na osnovu prijave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića izdalo je nalog za postupanje našim policijskim službenicima i po tom nalogu se postupa“, kaže Miljanovićeva za CAPITAL. Podsjećamo, portal CAPITAL mjesecima unazad pisao je o nepravilnostima vezanim za izgradnje teniskog kompleksa na kojem će se uskoro odigrati ATP 250 turnir „Srpska open“. U tekstovima smo upozoravali na nepostojanje neophodnih dozvola, regulacionog plana i netransparentnost izbora izvođača. Izvođače radova je birao Teniski savez RS, što je urađeno samo sa ciljem da država zaobiđe Zakon o javnim nabavkama. Koliko je poznato, radove izvodi 20 preduzeća koje je birao Teniski savez RS. U infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/ arenu za potrebe ATP turnira “ Srpska open”. Grad Banjaluka planom kapitalnih investicija u ovoj godini planira da izdvoji ukupno 16,5 miliona KM, od čega će 10 miliona biti iz kredita, uz budžeta 1,5 milion KM, a pet miliona iz “ostalih” izvora. Vlada RS izdvaja tri miliona KM. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je nedavno bezuspješno pokušao da od Skupštine grada dobije podršku za poteze i odluke koje je povlačio i donosio tokom izgradnje teniskih terena za turnir „Srpska open“. O tome je CAPITAL pisao u tekstu Stanivuković za „Srpska open“ nema podršku ni partijskih kolega ATP turnir “Srbija open” se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana sa ciljem da se tokom tog perioda renovira teniski centar “Novak” u Beogradu. CAPITAL: D. Momić Чланак „Srpska open“ na meti policije: Inspektori u Gradskoj upravi Banjaluka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Policija u Gradskoj upravi Banjaluka provjeravala gradnju teniskih terena

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2023

​BANJALUKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva danas su od Gradske uprave Banjaluka zatražili određenu dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira "Srpska Open".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.