Izvor: B92, 17.Okt.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković poziva investitore

Beograd -- Poruka Srbije investitorima iz dijaspore je da ih ne pozivamo na demagoški način da pomognu zemlji, već nudimo konkretne projekte,kaže ministar Srđan Srećković.

Od 2000. godine dijaspora je u srpsku ekonomiju investirala 550 miliona dolara i u malim i srednjim preduzećima zaposlila oko 25.000 ljudi, rekao je Srećković.

On je predstavio DVD katalog sa ponudom 193 investiciona projekta u 68 opština i gradova u Srbiji.

Prioriotetan cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade u narednoj godini, kako je rekao, jeste privlačenje stranih investicija u rasponu od četiri do pet milijardi dolara.

"Jedini održiv model rasta koji će obezbediti trajan napredak srpske privrede zasniva se na investicionoj potrošnji i alternativa ne postoji", poručio je Srećković.

"Da bismo ponovo pokrenuli privredni razvoj na nivou od pet do osam odsto godišnje, kao što smo imali, neophodno je da svake godine strane investicije rastu najmanje 10 odsto, posebno u izvozno orijentisanim sektorima kao što su prerađivačka industrija i poljoprivreda", zaključio je Srećković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.