Projekti za dijasporu

Izvor: S media, 17.Okt.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekti za dijasporu

Ministar Srđan Srećković predstavio prvi multimedijalni investicioni katalog namenjen ulagačima iz dijaspore i drugim investitorima. Među prioritetnim ciljevima ekonomske politike Vlade je privlačenje stranih investicija, naglasio Srećković.

Srećković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da su ti projekti iz 68 opština i gradova, kao i da ih je najviše iz turizma, industrijskih zona, infrastrukture i ekologije.

Ministarstvo će katalog predstaviti u svim većim centrima srpske dijaspore, a biće distribuiran i na više od 5.000 adresa poslovnih ljudi poreklom iz Srbije.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Srećković poziva investitore

Izvor: B92, 17.Okt.2010

Beograd -- Poruka Srbije investitorima iz dijaspore je da ih ne pozivamo na demagoški način da pomognu zemlji, već nudimo konkretne projekte,kaže ministar Srđan Srećković... Od 2000. godine dijaspora je u srpsku ekonomiju investirala 550 miliona dolara i u malim i srednjim preduzećima zaposlila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.