Srbijagasu dozvoljeno novo zaduživanje

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijagasu dozvoljeno novo zaduživanje

Skupština Srbije odobrila je u četvrtak zaduživanje "Srbijagasa" od 190 miliona evra, za kredit ugovoren sa sedam domaćih i stranih banaka.

"Srbijagas" će kredit koristiti za održavanje tekuće likvidnosti, a izdavanje državne garanacije je predvidjeno Zakonom o budžetu Srbije za 2012. godinu.Za davanje garancije za zaduživanje "Srbijagasa" glasalo je 128 poslanika, a protiv deset poslanika.Krediti će biti uzeti od OTP banke (10 miliona evra), Folksbanke (70 miliona evra), Vojvodjanske >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << banke (20 miliona evra), banke Sosijete ženeral (10 miliona evra), Unikredit banke (10 miliona evra), banke Amsterdam trejd (20 miliona) i Dojče banke (50 miliona).Predvidjeno je da svi krediti budu otplaćeni u roku od tri meseca, a godišnje kamata će biti u visini tromesečnog EURIBOR-a plus bankarska marža od 5,98 do 7,25 odsto.BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.