Potvrđena garancija za zaduživanje Srbijagasa

Izvor: Politika, 08.Nov.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena garancija za zaduživanje Srbijagasa

BEOGRAD –Skupština Srbije odobrila je danas zaduživanje „Srbijagasa” od 190 miliona evra, za kredit ugovoren sa sedam domaćih i stranih banaka.

„Srbijagas” će kredit koristiti za održavanje tekuće likvidnosti, a izdavanje državne garanacije je predviđeno Zakonom o budžetu Srbije za 2012. godinu.

Za davanje garancije za zaduživanje „Srbijagasa” glasalo je 128 poslanika, a protiv deset poslanika.

Krediti će biti uzeti od OTP banke (10 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << evra), Folksbanke (70 miliona evra), Vojvođanske banke (20 miliona evra), banke Sosijete ženeral (10 miliona evra), Unikredit banke (10 miliona evra), banke Amsterdam trejd (20 miliona) i Dojče banke (50 miliona).

Predviđeno je da svi krediti budu otplaćeni u roku od tri meseca, a godišnje kamata će biti u visini tromesečnog EURIBOR-a plus bankarska marža od 5,98 do 7,25 odsto.

Skupština je potvrdila i ugovor o garanciji Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj za Železnice Srbije za rehabilitaciju pruga i za porojekat unapređenja vodnih sistema u Subotici.

Potvrđen je i Sporazum vlada Srbije i Gruzije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Beta

objavljeno: 08.11.2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Srbijagas se i zvanično zadužuje

Izvor: B92, 08.Nov.2012

Beograd -- Skupština Srbije odobrila je zaduživanje "Srbijagasa" od 190 miliona evra, za kredit ugovoren sa sedam domaćih i stranih banaka..."Srbijagas" će kredit koristiti za održavanje tekuće likvidnosti, a izdavanje državne garanacije je predviđeno Zakonom o budžetu Srbije za 2012. godinu...Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.