Srbijagas najavljuje jeftiniji priključak

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijagas" najavljuje jeftiniji priključak

Kompanija "Srbijagas najavljuje da će spustiti cenu priključka na gas, a od Vlade traže podršku da se lokalne samouprave odreknu prateće takse.
Na gas je priključeno tek 15 odsto domaćinstava u Srbiji, iako je među najjeftinijim energentima za grejanje. Razlog je skup priključak, koji košta i po 120.000, plus lokalne takse.

"Srbijagas" najavljuje da će da spusti cenu priključka, a od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade traže podršku da se lokalne samouprave odreknu prateće takse.
Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da bi građani priključak plaćali uz račune za gas.
"Da omogućimo građanima da mogu kroz potpisani ugovor sa 'Srbijagasom', da ih na neki način priključimo, a da oni to plaćaju tri do pet godina bez kamate", kaže Bajatović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NIŽA CENA PRIKLJUČKA PREDUSLOV ZA ŠIRENJE GASNE MREŽE Bajatović: "Rešili bismo više problema"

Izvor: Blic, 23.Jan.2020, 09:23

Širenjem gasne mreže na kojoj trenutno ima tek oko 250.000 potrošača gasa, naša zemlja bi, s jedne strane, rešila problem zagađenja vazduha, što je veoma važna tema poslednjih meseci, a s druge, ovaj vid grejanja uz sav komfor koji pruža, bio bi jeftiniji od grejanja na TA peći (i pod uslovom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.