Srbija skočila na listi Globalne konkuretnosti za pet mesta

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija skočila na listi Globalne konkuretnosti za pet mesta

Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti WEF za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja.

Prema izveštaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici WEF-a, Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim, ekonomskim i drugim indikatorima ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu godinu.

Od zemalja na prostoru bivše Jugoslavije najbolje je rangirana Slovenija na 35. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu sa rezultatom 69,6 poena.

Hrvatska je pala za dva mesta na 68. poziciju (60,1 poen), dok se Crna Gora popela za "dve stepenice" na 71. mesto (59,6 poena).

Makedonija, koja prošle godine nije bila rangirana usled nedostupnih podataka, nalazi se ove godine na 84. poziciji na listi globalne konkurentnosti sa skorom od 56,6 poena, a Bosna i Hercegovina je skliznula za jedno mesto na 91. poziciju s rezultatom 54,2 poena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija skočila na listi Globalne konkurentosti za pet mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018

Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja...Prema izveštaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici WEF-a, Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.