Srbija pala na 91. mesto po uslovima poslovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 29.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pala na 91. mesto po uslovima poslovanja

BEOGRAD - Srbija je u Izveštaju o uslovima poslovanja (Doing Business) Svetske banke za 2015. godinu, kojim se ocenjuje lakoća poslovanja u nekoj zemlji, pala sa 77. na 91. mesto, saopštila je u sredu ta medjunarodna finansijska institucija.

"Srbija nije zabeležila reforme koje se mere u izveštaju i koje olakšavaju regulatorni okvir tokom 2013/14. godine. Pored toga, Srbija je otežala postupak prenosa imovine", navodi se u izveštaju.

Kako je precizirano, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Srbija u prošlogodišnjem izveštaju jeste bila na 93. poziciji, ali je u medjuvremenu metodologija promenjena, a prema novoj metodologiji Srbija bi u tom izveštaju bila na 77. mestu.

Proširenje nekoliko indikatora ove godine (rešavanje nesolventnosti, zaštita manjinskih investitora, dobijanje kredita) je imalo pozitivan uticaj na rangiranje Srbije, što je delimično umanjeno načinom na koji se rangiranje sada računa.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.