Srbija pala na 91. mesto SB po uslovima poslovanja

Izvor: Beta, 29.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pala na 91. mesto SB po uslovima poslovanja

BEOGRAD, 29. oktobra 2014. (Beta) - Srbija je u Izveštaju o uslovima poslovanja (Doing Busine s s) Svetske banke za 2015. godinu, kojim se ocenjuje lakoća poslovanja u nekoj zemlji, pala sa 77. na 91. mesto, saopštila je u sredu ta medjunarodna finansijska institucija.

"Srbija nije zabeležila reforme koje se mere u izveštaju i koje olakšavaju regulatorni okvir tokom 2013/14. godine. Pored toga, Srbija je otežala postupak prenosa imovine", navodi se u izveštaju.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je precizirano, Srbija u prošlogodišnjem izveštaju jeste bila na 93. poziciji, ali je u medjuvremenu metodologija promenjena, a prema novoj metodologiji Srbija bi u tom izveštaju bila na 77. mestu.

Proširenje nekoliko indikatora ove godine (rešavanje nesolventnosti, zaštita manjinskih investitora, dobijanje kredita) je imalo pozitivan uticaj na rangiranje Srbije, što je delimično umanjeno načinom na koji se rangiranje sada računa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska banka: Srbija nazadovala po uslovima poslovanja

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Okt.2014

Srbija je u Izveštaju o uslovima poslovanja (Doing Business) Svetske banke za 2015. godinu pala sa 77. na 91. mesto, saopštila je 29. oktobra ta medjunarodna finansijska institucija. Gradjevinske dozvole su i dalje najbolnija tačka za ulagače u Srbiji, a prema pokazateljima Svetske banke situacija...

Nastavak na EurActiv Srbija...

O reformama se priča, ali se ne sprovode

Izvor: Beta, 29.Okt.2014

BEOGRAD, 29. oktobra 2014. (Beta) - Ekonomista i saradnik Instituta društvenih nauka Danilo Šuković ocenio je da Izveštaj o poslovanju Svetske banke za 2015. godinu, po kome je Srbija pala sa 77. na 91. mesto po uslovima poslovanja, pokazuje da se u "Srbiji mnogo priča o reformama, ali da se one...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.