Srbija deveta u oblasti izdavanja građevinskih dozvola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija deveta u oblasti izdavanja građevinskih dozvola

Srbija je na najnovijoj Duing biznis listi o uslovima poslovanja, koju objavljuje Svetska banka, u oblasti izdavanja građevinskih dozvola deveta na svetu, što je daleko bolji rezultat u odnosu na ostale zemlje regiona, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na Duing biznis listi Svetske banke Srbija je u izdavanju građevinskih dozvola jedina zemlja regiona u prvih 10 na svetu, a među prvih 50, osim Severne Makedonije (15), samo su još Crna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gora (40) i Bugarska (43).

Ostale zemlje rangirane su ispod stotog mesta: Mađarska (108), Slovenija (119), Rumunija (147), Hrvatska (150), Albanija (166), Bosna i Hercegovina (173).

Potpredsedica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija za svega nekoliko godina napredovala sa 186. na deveto mesto u svetu u izdavaju građevinskih dozvola.

"Srbija predstavlja primer uspešnog sprovođenja reformi i primer za druge zemlje regiona da, ako ozbiljno i posvećeno rade, mogu da se takmiče sa najboljima na svetu", navela je Mihajlović.

Zemlje u okruženju na Duing biznis listi Svetske banke u izdavanju građevinskih dozvola su rangirane na sledeći način: Albanija (166), BiH (173), Bugarska (43), Hrvatska (150), Mađarska (108), Crna Gora (40), Severna Makedonija (15), Rumunija (147), Slovenija (119), Srbija (9).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka o 50.000 gradilišta u Srbiji, listi Svetske banke i modernizaciji pruga

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019

Srbiji danas ima 50.000 gradilišta, dok je 2014. bilo 1.200 gradilišta, kazala je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla uspeh u izdavanju građevinskih dozvola..."Bila je velika korupcija prilikom izdavaja građevinskih dozvola, danas se dobija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.