Ministarstvo građevinarstva: Srbija najbolja u regionu u izdavanju dozvola

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo građevinarstva: Srbija najbolja u regionu u izdavanju dozvola

Na novoj Duing biznis listi o uslovima poslovanja, Srbija je u oblasti izdavanja građevinskih dozvola deveta na svetu, što je daleko bolji rezultat u odnosu na ostale zemlje regiona, ističe Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Srbija je na novoj listi Svetske banke, na kojoj je napredovala za četiri mesta, u izdavanju građevinskih dozvola jedina zemlja regiona u prvih 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svetu, saopštilo je Ministarstvo.

"Srbija, koja je za svega nekoliko godina napredovala sa 186. na deveto mesto u svetu u izdavanju građevinskih dozvola, predstavlja primer uspešnog sprovođenja reformi i primer za druge zemlje regiona da, ako ozbiljno i posvećeno rade, mogu da se takmiče sa najboljima na svetu", kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Među prvih 50, osim Severne Makedonije (15), samo su još Crna Gora (40) i Bugarska (43).
Ostale zemlje rangirane su ispod stotog mesta: Mađarska (108), Slovenija (119), Rumunija (147), Hrvatska (150), Albanija (166), Bosna i Hercegovina (173).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija deveta u oblasti izdavanja građevinskih dozvola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019

Srbija je na najnovijoj Duing biznis listi o uslovima poslovanja, koju objavljuje Svetska banka, u oblasti izdavanja građevinskih dozvola deveta na svetu, što je daleko bolji rezultat u odnosu na ostale zemlje regiona, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...Na Duing...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.