Srbija će se zadužiti još 250 miliona evra

Izvor: Beta, 19.Okt.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će se zadužiti još 250 miliona evra

BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je u utorak da će se Srbija do kraja godine zadužiti još 250 miliona evra kod komercijalnih banaka kako bi finansirala budžetski deficit.

Ona je na konferenciji Juromani o finansijama i investicijama u jugoistočnoj Evropi rekla da će budžetski deficit biti 120 milijardi dinara, što je u okviru deficita dogovorenog sa Medjunarodnim monetarnim fondom od 4,8 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Dodatno zaduženje kod komercijalnih banaka, uz emisije državnih hartija od vrednosti, biće dovoljno za pokriće celog ovogodišinjeg budžetskog decifita, istakla je ministarka.

Ministarka je kazala da će rebalansom rashodi budžeta biti povećani za oko 17 milijardi dinara i da će oko 1,5 milijardi biti opredeljeno za policiju. Diana Dragutinović je rekla da je policija prethodnih meseci imala dosta posla, tako da im je dodati novac opredeljen za dodatke na plate.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država se zadužuje za još 250 miliona evra

Izvor: Politika, 19.Okt.2010

BEOGRAD – Ministar finansija Diana Dragutinović je izjavila da će budžetski rashodi u ovoj godini biti veći za oko 17 milijardi dinara nego što je to bilo predviđeno prilikom usvajanja budžeta, dok će budžetski deficit biti za 14 do 15 milijardi dinara veći od planiranog...Dragutinović je...

Nastavak na Politika...

Srbija će se zadužiti za još 250 miliona evra

Izvor: Studio B, 19.Okt.2010

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je danas da će se Srbija do kraja godine zadužiti za još 250 miliona evra kod komercijalnih banaka kako bi finansirala budžetski deficit...Ona je na konferenciji Juromani o finansijama i investicijama u jugoistočnoj Evropi rekla da će budžetski...

Nastavak na Studio B...

SRBIJA ĆE SE ZADUŽITI ZA JOŠ 250 MILIONA EVRA

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010

BEOGRAD - Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da će se Srbija do kraja godine zadužiti za još 250 miliona evra kod komercijalnih banaka, kako bi finansirala budžetski deficit...Ona je na konferenciji "Juro-mani", o finansijama i investicijama u jugoistočnoj Evropi rekla da će budžetski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.