Srbija: U julu i avgustu subvencije za ugostiteljstvo i turizam

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2021, 07:53

Srbija: U julu i avgustu subvencije za ugostiteljstvo i turizam

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije objavilo će u julu i avgustu na ime subvencija ugostiteljstvu i turizmu zbog pandemije, firmama koje ispunjavaju uslove biti isplaćeno po 30.900,24 dinara po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar prošle godine i podnijela odgovarajuću poresku prijavu. FOTO: Pixabay Spisak firmi koje su ostvarile pravo na subvenciju može se naći na sajtu ovog ministarstva a na njemu se nalazi 12.155 preduzeća. Novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << se dodjeljuje bespovratno a pravo na ova sredstva imaju firme koje su kod Agencije za privredne registre, kao pretežnu djelatnost, registrovale djelatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, pripremanje i posluživanja hrane, pica, zatim hoteli, odmarališta, kampovi, auto-kampovi i kampovi za turisticke prikolice, putničke agencija, tur-operatori, iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila. Kako se navodi u obavještenju na sajtu Ministarstva, novac će se korisnicima uplaćivati na posebne namjenske dinarske račune koje će Uprava za trezor otvoriti za ove potrebe. Ističe se da će firme koje smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto od dana stupanja na snagu programa pomoći zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, izgubiti pravo na dobijanje subvencija. Provjeru ovog uslova za dodelu subvencija radiće Ministarstvo finansija, o čemu će u slucaju neispunjenja obavestiti Ministarstvo turizma koje će onda tražiti povraćaj novca.    Tanjug Чланак Srbija: U julu i avgustu subvencije za ugostiteljstvo i turizam се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U julu i avgustu minimalac za ugostitelje, na spisku i 755 firmi iz Novog Sada

Izvor: Radio 021, 15.Jul.2021

Ministarstvo trgovine objavilo je da će u julu i avgustu ugostiteljstvu i turizmu biti isplaćeno po 30.900,24 dinara po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar 2020.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.