Sporazum sa EAEU otvara vrata bescarinskom izvozu rakije, voća, sira...

Izvor: B92, 27.Okt.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum sa EAEU otvara vrata bescarinskom izvozu rakije, voća, sira...

Beograd -- Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da Sporazum o slobodnoj trgovini sa EAEU donosi poljoprivrednicima mogućnost bescarinskog izvoza.

Nedimović je za RTS naročito skrenuo pažnju na mogućnost izvoza voćnih rakija, i ovčijeg i kozjeg sira, kao i drugih proizvoda.

Prema njegovim rečima, ovčiji i kozji sir je roba dobrog kvaliteta koji ima dobru cenu i za kojim u Rusiji postoji velika tražnja. Time se stiču uslovi da se ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobre subvencije za ovčarstvo.

On ukazuje na to da je životni standard građana u Rusiji danas veći, kao i da su standardi kvaliteta neverovatni.

"Imamo mogućnost da možemo da plasirano robu na tržište od 180 miliona ljudi. Postojaće oni koji žele da se ’opare’, ali mi to moramo da sprečimo", rekao je Nedimović.

Kako je podsetio, više nikom ne pada na pamet da reeksportuje nektarine, jabuke ili druge proizvode nakon što je u proteklih 18 meseci bilo četiri, pet akcija u saradnji sa policijom i carinom.

Nedimović je najavio i da bi izvoz junetine u Tursku trebalo da krene u utorak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.