Izvor: B92, 23.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum ministarstva i poslodavaca o saradnji u ekologiji

Beograd -- Ministarstvo za zaštitu životine sredine Srbije i Unija poslodavaca Srbije potpisali su sporazum o tehničkoj saradnji u oblasti ekologije, pre svega u projektima obnovljivih izvora energije i upravljanja otpadom. Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Anđelka Mihajlov rekla je prilikom potpisivanja sporazuma u Privrednoj komori Srbije da od Unije poslodavaca Srbije očekuje da u što skorije vreme omogući forum ljudi koji bi bili spremni da se i finansijski i na druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načine upuste u ove projekte.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Dragutin Zagorac istakao je da je potpisivanje tog sporazuma bitno zbog usaglašavanja ekoloških standarda sa standardima Evropske unije. On je izrazio očekivanje da će se do kraja godine već "konkretizovati" niz ekoloških projekata, predvidjenih sporazumom o saradnji. Predstavnik Evrpske organizacije za bezbednost i saradnju Dušan Vasiljević ocenio je da je potpisivanje sporazuma "konkretan korak u partnerstvu privatnog i javnog sektora", što je evropski i svetski trend. On je istakao da će sporazum o saradnji doprineti da se nakon usvajanja zakona o zaštiti sistema životne sredine, primeni niz mera iz tog zakona, koje su rađene po standardima Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.