Španjolski sud zabranio nova pravila za prtljagu kompanije Ryanair

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španjolski sud zabranio nova pravila za prtljagu kompanije Ryanair

MADRID - Sud u Španjolskoj jučer je donio presudu da je pravilo o naplaćivanju ručne prtljage niskotarifne aviokompanije Ryanair "uvredljivo". To pravilo se u Španjolskoj ne smije primjenjivati.

Radi se o pravilu koje je kompanija uvela krajem prošle godine, a potom je jedna putnica protiv njih podigla tužbu. Pravilo kaže da se većini putnika naplaćuje dodatni novac zbog unošenja većeg prtljaga u kabinu aviona.

Putnica koja ih je tužila bila je prisiljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << platiti 20 eura kazne, jer je bez plaćanja karte po posebnoj cijeni svoj prtljag od 10 kg unijela u kabinu. Letjela je na relaciji Madrid - Bruxelles.

Ryanair kao ručnu prtljagu dopušta samo male torbe koje mogu stati ispod sjedišta koje je ispred putnika.

Aviokompanija je poručila da usprkos presudi neće mijenjati svoja pravila, dok je sud naredio da se ova odredba ukloni iz njihovih pravilnika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

"Uvredljivo": Sud zabranio niskotarifnoj avio-kompaniji da naplaćuje ručni prtljag

Izvor: B92, 21.Nov.2019

Sud u Španiji juče je doneo presudu da je pravilo o naplaćivanju ručnog prtljaga niskotarifne avio-kompanije Rajaner "uvredljivo".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.